RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Kino pavasaris - Vilnius International Film Festival - Anykščiai (2018) - Xavier Legrand „Sūnaus globa“

Kino teatras „Kino namai“
Kino teatras „Kino namai“ ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2018 m. kovo 16 d. - 19:00
Kaina 4 €
Renginys vyko prieš 2232 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Kino pavasaris - Vilnius International Film Festival - Anykščiai (2018) - Xavier Legrand „Sūnaus globa“

Norime pasidžiaugti - pagaliau visi šviežiausi ir geriausi Europos kino filmai ne tik sostinėje, bet ir Anykščiuose. Pas mus atvyksta Vilniaus tarptautinis kino festivalis KINO PAVASARIS.

Šiais metais didžiausias ir svarbiausias kino renginys Lietuvoje - 23-iasis Vilniaus tarptautinis kino festivalis (VTKF) „Kino pavasariskovo 16 - 29 d. vienu metu vyks net 11-oje šalies miestų - džiaugiamės, jog esame tarp jų!

Jums, mielieji, parodysime daugiau nei 20 skirtingų festivalio filmų, tarp jų ir naujausi filmai VAIKAMS (daugiau informacijos jau visai netrukus)...

APIE FESTIVALĮ IR ŠIŲ METŲ FESTIVALIO TEMĄ:

Šiemet festivalio „Kino pavasaris“ vizualinio identiteto autorystė patikėta jaunosios kartos menininkui Jurgiui Tarabildai. Jis festivalio vizuale pikseliuotos gėlės simboliu perteikė realaus ir skaitmeninio pasaulių sinergiją, kurią pavadino „Įkvėpimai“.

Įkvėpimų šiais metais tikrai netrūks ir festivalio programoje, kurioje 200 pilnametražių ir trumpametražių filmų iš viso pasaulio. Kaip ir kasmet, festivalio filmai suskirstyti į programas, kuriose kiekvienas žiūrovas ras sau artimą juostą. Festivalio repertuaras sudarytas remiantis pasaulinėmis kino tendencijomis, svarbiausiais kino kūrėjų pasiekimais ir, žinoma, atsižvelgiant būtent į „Kino pavasario“ žiūrovų interesus. Festivalio filmų repertuaras - kruopštaus ir atsakingo programos sudarytojų metus trukusio darbo rezultatas.

Trečią kartą festivalio istorijoje kino ekranuose bus galima išvysti ir geriausius 2017-ųjų lietuviškus muzikinius klipus, kuriuos vertins tarptautinė komisija.

Sūnaus globa
Custody
Jusqu'à la garde

2017 / Prancūzija / 90 min / N-16

Kino pavasaris - Vilnius International Film Festival - Anykščiai (2018) - Xavier Legrand „Sūnaus globa“

Režisierius - Xavier Legrand
Scenarijaus autoriai - Xavier Legrand
Aktoriai - Denis Menochet, Léa Drrucker, Thomas Giora, Mathilde Auneveux, Saadia Bentaïeb, Sophie Pincemaille, Emilie Incerti-Formentini
Prodiuseriai - Alexandre Gavras
Operatorius - Nathalie Durand
Montažas - Yorgos Lamprinos
Pardavimo agentas - Celluloid Dreams / Celluloid Nightmares
Platintojas - Kino Pavasaris Distribution
Dialogai - prancūzų
Subtitrai - lietuvių, anglų

„Režisierius teigia norėjęs kurti ne socialinę dramą, bet politinį, galbūt karinį ar net siaubo filmą. Be skambių lozungų ir fantastinių elementų jis sukūrė vieną įtaigiausių ir svarbiausių filmų pastarųjų metų kino panoramoje.“ (A. Račaitytė)

Kino pavasaris - Vilnius International Film Festival - Anykščiai (2018) - Xavier Legrand „Sūnaus globa“

Iki širdies gelmių sukrečiančioje dramoje pasakojama iš pažiūros paprasta istorija: tėvų kova dėl nepilnamečio sūnaus globos. Miriam yra pasiruošusi padaryti bet ką, kad nei jai, nei sūnui Žiuljenui nebereikėtų susidurti su vaiko tėvu Antuanu. Vyras teisme įrodo esąs rūpestingas, be pagrindo apšmeižtas smurtavimu, todėl teismo nuosprendžiu vaiko globa atitenka abiem tėvams. Draskomas augančio tėvų konflikto Žiuljenas rizikuos savo saugumu, kad apsaugotų tai, kas likę iš šeimos. Nepastebimos kasdienės detalės ilgainiui prabyla apie užgniaužtą baimę ir giliai tūnančią grėsmę. Venecijos kino festivalyje už geriausią režisūrą apdovanotas „Sūnaus globa“ yra „Oskarui“ nominuoto režisieriaus trumpametražio „Prieš viską prarandant“ tęsinys.



Visas festivalio naujienas rasite čia:

http://kinopavasaris.lt/lt/naujienos
Festivalio programą - čia: http://kinopavasaris.lt/lt/programa

Daugiau informacijos jau netrukus...

#kinopavasaris2018 #įkvėpimai
Kino pavasaris - Vilnius International Film Festival - Anykščiai (2018) - Xavier Legrand „Sūnaus globa“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai