RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Tapytojos Džinos Jasiūnienės parodos „Raštai“ atidarymas

Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus
Anykščių Sakralinio meno centras / Angelų muziejus ▶
Vilniaus g. 11, LT–29145 Anykščiai
2018 m. vasario 7 d. - 17:30
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2264 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Vasario 7 d. (trečiadienį) 17:30 val. Angelų muziejuje - Sakralinio meno centre (Vilniaus g. 11) tapytojos Džinos Jasiūnienės parodos „Raštai“ atidarymas ir susitikimas su autore. Renginys nemokamas!

Raštas yra simbolių sistema, naudojama komunikacijai ir žodinei informacijai saugoti. Tačiau raštas taip pat yra ir pati seniausia dekoro priemonė. Ornamentas yra vienas iš pirminių elementų, kuriais žmogus išreiškia savo grožio pajautimą, pasaulio  harmoniją. Ornamentas - universali kalba, būdinga visoms tautoms.

Savo darbuose Džina Jasiūnienė ornamentą siekia individualizuoti, sukurti savo asmeninę ženklų kalbą. Savo raštą ji kuria ant jau ir taip raštuotų fabrikinių  audinių, tarsi norėdama jį perrašyti iš naujo, suteikti jam kitą, asmeniškesnę, prasmę. Toks rašto perkūrimas autorei tolygus vertimui iš vienos kalbos į kitą, kuomet pergrupuojant tuos pačius simbolius sukuriami nauji žodžiai, turintys kitas reikšmes.
Tapytojos Džinos Jasiūnienės parodos „Raštai“ atidarymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai