RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„Legenda apie Pilėnus” muzikinė drama pagal V. Klovos operą „Pilėnai“

Anykščių kultūros centras
Anykščių kultūros centras ▶
A. Baranausko a. 2, LT-29132 Anykščiai
2018 m. sausio 17 d. - 18:00
Kaina nuo 7 €
Renginys vyko prieš 2262 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
AnsamblyjeLietuvaatgimsta legendiniaiPilėnai

Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ savo 77-ąjį kūrybinės veiklos sezoną pasitinka išskirtiniu spektakliu – muzikine drama „Legenda apie Pilėnus”, sukurta Vytauto Klovos operos „Pilėnai“ motyvais.

„Legenda apie Pilėnus” muzikinė drama pagal V. Klovos operą „Pilėnai“

Naujame amplua prikelta nacionalinė V. Klovos opera „Pilėnai” ansamblio lūpomis subtiliai prabils ne tik liaudiška, bet ir šiuolaikiška kalba. Operinio kūrinio aranžuotė bei profesionalus pritaikymas liaudies instrumentų orkestrui suteikia šiam kūriniui dar daugiau archajiškumo, patriotiškumo, tačiau tuo pat metu leidžia jam suskambėti ir naujomis spalvomis. Tiek operos libretas, tiek muzikinė dalis yra gerokai redaguota bei adaptuota šių dienų aktualijoms. Skirtingai nei operos žanre, šiame pastatyme veiksmas intensyvus, gausu prozos, šokio, pantomimos, naujų muzikinės išraiškos priemonių, vyrauja scenografijos minimalizmas, tad žanro prasme jis yra kamerinis ir kur kas artimesnis miuziklui.

„Legenda apie Pilėnus” muzikinė drama pagal V. Klovos operą „Pilėnai“

Pagrindinius vaidmenis atlieka ilgamečiai ansamblio draugai, žymūs operos solistai – Liudas Mikalauskas, Ramūnas Urbietis, Arūnas Malikėnas, Tadas Girininkas ir kiti dainininkai. Muzikinę kalbą bei kovos dvasią sustiprina variniai Lietuvos kariuomenės orkestro pučiamųjų orkestro grupės sąskambiai (dirigentai Egidijus Kaveckas ir Egidijus Ališauskas).

Kaip ir originalus operos siužetas, ši muzikinė drama pasakoja apie išdavystę, kurią patiria Pilėnų kunigaikštis Margiris. Savo įdukros Mirtos išduotas, Margiris su savo kariais narsiai kaunasi prieš kryžiuočius, tačiau priešo pajėgos pasirodo esą stipresnės. Nematydami vilties atsilaikyti ir suvokdami savo pralaimėjimą, Pilėnų gynėjai galiausiai patys pasirenka mirtį.

SAUSIO 17 d. 18 val. Anykščių kultūros centre

Bilietų kaina: 7, 8, 9 Eur

Bilietus galima įsigyti kultūros centro kasoje ir www.bilietai.lt

Daugiau informacijos - www.ansamblis-lietuva.lt
„Legenda apie Pilėnus” muzikinė drama pagal V. Klovos operą „Pilėnai“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai