RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Fotografijų paroda DIENORAŠČIŲ VIETOS nr. 2 bei vieša paskaita apie EKSPERIMENTINĖ FOTOGRAFIJA

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2017 m. lapkričio 3 d. - 16:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2337 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
2017 m. lapkričio 3 d. 16 val. Anykščių menų inkubatoriuje – menų studijoje vyks doc. dr. Remigijaus Venckaus fotografijų parodos DIENORAŠČIŲ VIETOS nr. 2 atidarymas bei vieša paskaita EKSPERIMENTINĖ FOTOGRAFIJA

APIE PARODĄ: 2017 m. Lapkričio 3 d., 17:00 val. Anykščių menų inkubatoriuje (J. Biliūno g. 53, Anykščiai) atidaroma medijų menininko, kultūros ir medijų kritiko, Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūrybinių industrijų fakulteto Pramogų industrijų katedros vedėjo doc. dr. Remigijaus Venckaus fotografijų paroda – DIENORAŠČIŲ VIETOS NR. 2 (plačiau www.venckus.eu). Parodos trukmė: 2017.11.07 – 11.27

Jau nepirmą kartą Lietuvos meno galerijose ir muziejuose eksponuojami dr. Remigijaus Venckaus kūriniai reprezentuoja jo keliones po įvairias Lietuvos ir užsienio šalis. Jo visos fotografijos kuriamos metodiškai naudojant ir tobulinant autorinę techniką. Anykščiuose pristatomoje ekspozicijoje regimi eksperimentai, labai subtilūs, demonstruojantys nuolatinės autoriaus meninės kalbos paieškas ir propaguojamą savitą santykį su fotografuojamu objektu, jo aplinka ir istorija. Autorius teigia: <…> kiekviena mano paroda tai fotografijos žanro išbandymas. Tai mano kūrybinis pasitraukimas piešinio, tapybos ar net video formos link. Kaip į grynąją fotografijos formą netelpa vaizdinė raiška, taip ir turinys pasitraukia už kažkokių efemeriškų žanro ribų <…>. iš skirtingų vietų pargabenti vaizdai tarsi prijaukinami mano kūrybos archyve. Būdami kitų vietų pėdsakai jie priartinami prie mano vietos <…>. Nors fotografijos sukurtos kelionių metu, tačiau ekspozicijoje perteikiama aplinka ir nuotaika dvelkia asmeniniu ir individualiu žvilgsniu. Tad R. Venckaus sukurti kelionės atvaizdai nieko bendro neturi su atvaizdais, kuriuos formuoja įprastas (statistinis) keliautojas. Ši parodos versija yra antroji. Pirmoji versija buvo eksponuota 2014-02-21 Vilniaus dailės akademijos Telšių galerijoje.

APIE PASKAITĄ.
2017 m. Lapkričio 17 d., 16:30 val. Gausiai fotografijomis iliustruotoje autorinėje paskaitoje doc. dr. Remigijus Venckus supažindins su savo kūrybos kryptimis, apibrėždamas, ką jo drąsūs fotografijos ir kompiuterinės technikos eksperimentai turi bendro su kalbos vartojimu ir jos suvokimu, kokios vyrauja šiuolaikinės eksperimentinės fotografijos tendencijos, ko siekia menininkai eksperimentuodami technika ir estetiniu sprendimu.

Dalindamasis patirtimi, doc. dr. R. Venckus nuolatos tiria medijas, revizuoja fotografijos, eksperimentinio videofilmo, literatūros ir kalbos ribas. Jis tarytum permanentiškai „išranda“ naują kalbą. Atidžiai stebėdamas meno pasaulio naujoves, gilindamasis į technologijas ir taikydamas skirtingas raiškos priemones, kūrėjas akivaizdžiai propaguoja postfotografijos tendencijas ir savo praktine veikla dalyvauja vaizdiniame posūkyje.

Paskaitoje doc. dr. R. Venckus pristatys ir aktų kūrybos sritis. Fotografuodamas doc. dr. R. Venckus tyrinėja vyro kūno seksualumo ribas ir jau penkerius metus kuria ciklą „Aš esu Kitas“. Šiame cikle autorius dažniausiai suformuoja savitas vaizdines nuorodas į Biblijos siužetus. Neribodamas savo fantazijos, jis išjudina sustabarėjusį Šventojo rašto tekstą ir priverčia dar kartą permąstyti amžinąsias tiesas. Pažintiniame susitikime doc. dr. R. Venckus aiškins, kaip fotografija (iš)reiškia nepasitikėjimą kalba (rašytiniu ir akustiniu tekstu).

Ši autorinė paskaita yra skirta visiems, besidomintiems šiuolaikine audiovizualine kultūra, kuriantiems fotografijos meną, užsiimantiems meno ir kultūros tyrimais, dėstantiems apie audiovizualinę kultūrą, kuruojantiems fotografijos renginius kultūros darbuotojams, meno kūrėjams, kolekcionieriams ir rėmėjams, eksperimentuojančiam jaunimui.

APIE AUTORIŲ. Doc. dr. R. Venckus yra medijų meno ir kultūros tyrinėtojas, medijų menininkas. 2014 m. Vilniaus dailės akademijoje ir Lietuvos kultūros tyrimų institute apgynė humanitarinių mokslų daktaro disertaciją. Šiuo metu Doc. dr. R. Venckus yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto Kūrybinių industrijų fakulteto Pramogų industrijų katedros vedėjas. Anksčiau dėstė Vytauto Didžiojo, Vilniaus, Kazimiero Simonavičiaus, Šiaulių universitetuose ir Vilniaus dailės akademijoje. Yra 18–os mokslo straipsnių, 5–jų mokslo pranešimų skelbtų tarptautinėse konferencijose ir 20–ies – skelbtų respublikinėse mokslo konferencijose autorius.

Doc. dr. R. Venckus dažniausiai kuria fotografijos meną. Pagrindinė kūrybos tema: atmintis, laikas ir individuali patirtis bei vyriško kūno bei seksualumo interpretacijos. 2010 m. atstovavo Lietuvą tarptautinėje erotinio vizualiojo meno parodoje Lenkijoje. Surengė 38 autorines parodas Lietuvoje ir 3 užsienyje.

Lietuvoje doc. dr. R. Venckus yra žinomas kaip medijų kultūros ir meno kritikas, recenzuojantis šiuolaikinio meno parodas ir rašantis apie tapybą, fotografiją ir videomeną. Jo parengtos Kritinės recenzijos apie žinomus Lietuvos ir Vakarų pasaulio menininkus lydi parodas ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje, Lenkijoje, Rusijoje, Latvijoje, etc. Doc. dr. Remigijus Venckus yra 250 straipsnių apie meną ir kultūrą autorius.

MENININKO KONTAKTAI

Menininko kontaktai: remigijus@venckus.eu

Asmeninė svetainė: www.venckus.eu

Fotografijų svetainė: www.foto.venckus.eu

Autorinių tekstų archyvas: www.culture.eu

RĖMĖJAI IR ORGANIZATORIAI

Renginį organizuoja: Anykščių menų inkubatorius www.anyksciumenai.lt

Organizatorių kontaktai: 838120190 / verslas@res.lt / www.anyksciumenai.lt / J. Biliūno g. 53, 29110 Anykščiai.

Renginio partneris: Vilniaus Gedimino technikos universitetas / www.vgtu.lt
Fotografijų paroda DIENORAŠČIŲ VIETOS nr. 2 bei vieša paskaita apie EKSPERIMENTINĖ FOTOGRAFIJA
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai