RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„Teatriuko“ spektaklis „Žalia gyva“

Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras
Anykščių koplyčia / Pasaulio anykštėnų kūrybos centras ▶
Vilniaus g. 36, LT-29145 Anykščiai
2017 m. spalio 19 d. - 12:00
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2374 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Spalio 19 d. (ketvirtadienį) 12 val. Anykščių koplyčioje – Pasaulio anykštėnų kūrybos centre (Vilniaus g. 36) spektaklis istorine tema „Žalia gyva“.

Aktoriai – Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas
Režisierė – Agnė Sunklodaitė
Scenografė – Giedrė Brazytė

Trukmė – 45 min.

Žalia gyva
– senas vaikų žaidimas. Jį Vilniuje ir apylinkėse žaidė pokario vaikai – bet kuriuo momentu vaikas galėjo ištarti „žalia gyva“ ir draugas turėjo parodyti prie savo kūno glaudžiamą žalią, gyvą lapą, gėlės žiedą ar pan. Žiema tai buvo nelengva užduotis! Profesionali kūrybinė grupė pasitelkusi nuotraukas, literatūrinę medžiagą (daugiausia naudota G. Mareckaitės knygos „Anapus Vilniaus“ medžiaga), gyvus prisiminimus kūrybiškai ir jautriai sudėliojo originalų scenarijų, kurio veikėjai – įvairių tautybių, įvairių laikotarpių mažieji Vilniaus gyventojai. O istorijos – pačios įvairiausios – ir labai linksmos, ir liūdnos, ir sukrečiančios – tokios, kokia Vilniaus ir visos Lietuvos istorija (iš Vokietijos bėgiais keliaujančio ir ieškančio tėvų berniuko istorija, mergaitės su ožkele, gyvenančios Aušros vartų palėpėje, žydų berniuko Romeno meilės istorija, traukiniai į Sibirą, Baltijos kelias ir kt.).

Tai – tarsi gyva istorijos pamoka. Pamoka, skatinanti prisiminti, telktis ir didžiuotis savo tautos istorija.

D. Tamulevičiūtės profesionalių teatrų festivalyje Varėnoje spektaklis pripažintas geriausiu 2016 m. spektakliu vaikams.
„Teatriuko“ spektaklis „Žalia gyva“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai