RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

Festivalis „Purpurinis vakaras“ (2017) - Fotografijų paroda „Lietuva - praskleidus debesų apklotą“

Anykščių menų inkubatorius / Menų studija
Anykščių menų inkubatorius / Menų studija ▶
J. Biliūno g. 53, LT-29110 Anykščiai
2017 m. rugpjūčio 18 d. - 15:00
Kaina 0 €
Renginys vyko prieš 2441 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
2017 m. rugpjūčio 17 - 19 d. 10-asis Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ Anykščiuose.

Rugpjūčio 18 d. 15 val. Anykščių menų inkubatoriuje - menų studijoje (J. Biliūno g.53), fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus fotografijų paroda „Lietuva - praskleidus debesų apklotą“. (Paroda veiks iki rugsėjo 8 d.)

Poetiška Algimanto Aleksandravičiaus Lietuva. Bet nesuopetinta, o sugebėta talentingo fotomeninko žvilgsniu parodyti savaiminį jos poetiškumą. Ir dar – kūrinių pavadinimai. Tai – eilėraščiai miniatiūrose...

Nors fotomenininką ALGIMANTĄ ALEKSANDRAVIČIŲ daugelis pažįsta ir žino labiau kaip vieną garsiausių Lietuvoje portretistų, tačiau pastaraisiais metais parodų salėse ar knygynuose sutinkame jį kaip Lietuvos poetiškumo įamžintoją. Šių metų pradžioje menininkas visuomenei pristatė savo naujausią albumą „SŪDUVA – TERRA SUDORUM – ŠVIESOS IŠPASAKOTA”. Tai ketvirtasis Algimanto albumas ir serijos, skirtos Lietuvos regionams. Jais jau didžiuojasi gimtoji autoriaus Žemaitija, Aukštaitija ir Dzūkija. Šios dovanos laukia Mažoji Lietuva ir atskirai sostinė Vilnius. Bet jau neužilgo, ne ryt, bet ir ne po dešimtmečio... Paroda „Lietuva – praskleidus debesų apklotą” - tarsi ir kvintensencija šių menininko kelionių po Lietuvą ir kartu kvietimas žiūrinčiąjam keliauti kartu bei atrasti tai nepaprastai paprastą gimtosios šalies grožį.

Pasak dailės kritiko Virginijaus Kinčinaičio šios kelionės „tai nesutramdyta geografija, tai Algimanto geopoetika. Jam rūpi talpūs vietos vaizdiniai, jis pats juos kuria, taip pratęsdamas bent fotografijose vietos dvasią. Tokie mentaliniai žemėlapiai netinka vadovėliams, bet tinka ugdant kraštovaizdžio audinio pažinimą – raibuliuojančio tvoros šešėlio, miško tankmės, sausažolės kvapo, debesies piešinio vienybės pojūtį. Tai dangaus judrumo ir žemės statikos sankirta, barokinė tezės ir antitezės drama, taip tinkanti juodai baltai fotografijai“.

Algimantas Aleksandravičius (gim. 1960 m.) – Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Lietuvos fotomenininkų sąjungos Garbės narys, Tarptautinės meninės fotografijos federacijos (FIAP) fotografas menininkas (AFIAP). Surengė Lietuvoje ir užsienyje per šimtą asmeninių parodų. Daugelio parodų, fotoalbumų ir Lietuvos fotomenininkų sąjungos metraščių sudarytojas. Šešiolikos asmeninių fotoalbumų autorius. 2003 metais pripažintas geriausiu Europos portretistu, 2011 metais – Baltijos šalių geriausiu portretistu, „Lietuvos spaudos fotografija Auksinio kadro“ keturiskart nugalėtojas, Tarptautinių fotografijų parodų keturiskart Grand Prix laimėtojas.
Festivalis „Purpurinis vakaras“ (2017) - Fotografijų paroda „Lietuva - praskleidus debesų apklotą“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai