RENGINIŲ KALENDORIUS

RENGINIŲ KATEGORIJOS
RENGINIŲ ARCHYVAS
RENGINIŲ STATISTIKA

„Silva rerum“ tetralogijos pristatymas

Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka
Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka ▶
Vyskupo skveras 1, LT-29145 Anykščiai
2017 m. rugpjūčio 16 d. - 19:30
Kaina - €
Renginys vyko prieš 2417 d.
   
Nuotraukų: 0
Nuotraukų nėraNuotraukų nėraNuotraukų nėra
Videoklipų: 0
Videoįrašų nėraVideoįrašų nėraVideoįrašų nėra
Jau rugpjūčio 16 d., trečiadienį, 19:30 val. sulauksime neeilinės viešnios - Kristina Sabaliauskaitė Anykščių L. ir S. Didžiulių viešojoje bibliotekoje pristatys visą „Silva rerum“ tetralogiją bei jos paskutinę dalį. Maloniai kviečiame dalyvauti!

„Silva rerum“ istorinių romanų ciklas – neabejotinai vienas reikšmingiausių pastarojo dešimtmečio įvykių Lietuvos literatūroje. Pirmoji ciklo dalis 2008-aisiais pelnė Jurgos Ivanauskaitės premiją, buvo įtraukta į kūrybiškiausių knygų dvyliktuką, 2009 m. skaitytojų išrinkta Metų knyga. Antrasis romanas, „Silva rerum II“, taip pat tapo Metų knyga, o autorė 2011 m. apdovanota Šv. Kristoforo statulėle už Vilniaus atspindžius literatūroje. Trečioji ciklo dalis „Silva rerum III“ išleista 2014 m. Už visas tris romano dalis 2015 m. rašytoja apdovanota Liudo Dovydėno premija. Pagal „Silva rerum“ ciklą rengiamos literatūrinės ekskursijos.

„Silva rerum IV“ puikiai įvertino tiek skaitytojai, tiek žymūs literatūros kritikai, ji nuo pat pasirodymo puikuojasi geriausių knygų viršūnėse. „Ne kartą buvau klausiama, kuris „Silva rerum“ romanas man patinka labiausiai. Niekada nežinojau, kaip atsakyti į šį klausimą, kai romanai skirtingi, lygiai kaip ir jų laikmečiai, tačiau dabar, perskaičiusi paskutinę dalį, drįsčiau sakyti, galbūt šioji“, – teigia literatūros kritikė Jūratė Čerškutė.

K. Sabaliauskaitės knygos „Silva rerum IV“ pristatymo renginys Vilniaus knygų mugėje sulaukė išskirtinio dėmesio – skaitytojai ir gerbėjai netilpo į salę, o autorė autografus dalino kelias valandas. Panašus scenarijus pasikartojo ir Kaune – bibliotekos patalpos buvo perpildytos entuziastingų skaitytojų.

„Baltos lankos“ ir Anykščių L. ir S. Didžiulių viešoji biblioteka jos patalpose rengia penktąjį tetralogijos „Silva rerum“ paskutinės dalies pristatymą. Knygos gerbėjai turės galimybę susitikti su rašytoja Kristina Sabaliauskaite ir išgirsti autorės išgyvenimus rašant visą tetralogiją, autorė atsakys į skaitytojus dominančius klausimus. Renginio metu taip pat bus pigiau perduodamos visos rašytojos knygos.
„Silva rerum“ tetralogijos pristatymas
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai