ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Komedija „Moterims ir jų vyrams“ balandžio 24 d. 18 val. Anykščių kultūros centre - (2018 04 16)

   
Ligita Kondrotaitė
Ligita Kondrotaitė
Daug metų vaidinanti Juozo Miltinio dramos teatre, aktorė Ligita Kondrotaitė ryžosi išbandyti ir režisierės duonos. Pagal anglų dramaturgo W. Russell kūrinį „Shirley Valentine“, rašytą 1986 metais, bet nė kiek nepasenusią, ji pastatė dviejų dalių komediją „Moterims ir jų vyrams“. L. Kondrotaitė šioje pjesėje yra ir pagrindinio vaidmens atlikėja.

Aktorė savitai, per moters prizmę, analizuoja vyro ir žmonos santykius – „Mano kuriamas personažas galėtų būti bet kuri salėje sėdinti moteris, didžiąją gyvenimo dalį skyrusi šeimai. Pjesė gvildena klausimą, ar ta moteris patenkinta tuo, ką dabar turi“, – sakė režisierė.

Nepaprasta moteris užspeista paprastame gyvenime: vaikai užaugę, vyras reikalauja to paties maisto tą pačią valandą, o ji kepa bulvytes su kiaušiniene, geria vyną ir kalbasi su siena. Taip, ši moteris tokia vieniša, kad kalbasi su siena. Panašiu vienišumo principu dramaturgas sukomponavo ir patį spektaklį –  scenoje viena aktorė, kuri žiūrovams turi perteikti visą Širlės pasaulį, nupiešti ją supančius žmones, atkurti situacijas, atskleisti jose glūdinčią tragediją ir komediją.

Aktorė Ligita Kondrotaitė garantavo, kad su siena besišnekučiuojanti veikėja žiūrovams tikrai nepabos, ašaras spaudžiančias situacijas keis nelaukti posūkiai, drama bus su gera pabaiga. „Per dažnai pamirštame, kad turime gyventi šiandien, pamirštame, kad gali nebebūti kitos dienos, šiandien reikia sakyti „myliu“. Aš, kaip ir mano personažas, kai ką išdrįsau. Imdamasi režisūros pasakiau sau: kada, jeigu ne dabar?“ – prisipažino aktorė.

Spektaklis „Moterims ir jų vyrams“ balandžio 24 d. 18 val. Anykščių kultūros centre.

Bilietus galite įsigyti Anykščių kultūros centro kasoje.

test

test
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai