ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Lietuvos Karalius Mindaugas skulptūrine kompozicija grįžo į istorinį Latavos kraštą - (2017 08 28)

   
Karalius Mindaugas
Karalius Mindaugas
Anykščių raj. savivaldybė
Rugpjūčio 26-ąją, šeštadienį, 13 val., Palatavio viensėdyje, pusiaukelėje tarp Anykščių ir Troškūnų, vykusių iškilmių metu buvo pasitiktas Karalius Mindaugas, į Latavos kraštą grįžęs nauju skulptūriniu ženklu, kuris nuo šiol liudys Latavos krašto istorinę svarbą bei parodys kelius prie Palatavio piliakalnio ir į Andrioniškį.

Iškilmės prasidėjo Anykščių kultūros centro teatro Justino Marcinkevičiaus dramos „Mindaugas“ fragmentu. Anykščių Antano Baranausko ir Antano Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejus kuratorius Tautvydas Kontrimavičius skulptūrą ir kelio rodykles pašventinti pakvietė Troškūnų Švenčiausios Trejybės bažnyčios kleboną Saulių Filipavičių.

Anykščių krašto garbės ambasadorius Ukrainoje Virginijus Strolia dėkojo visiems, prisidėjusiems jau ne prie pirmos Anykščių krašte istorinę svarbą liudijančios skulptūros ir kelio rodyklių atsiradimo ir simboliškai senąją rodyklę, žymėjusią kelią į Palatavio piliakalnį, perdavė Anykščių A. Baranausko ir A Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus direktoriui Antanui Verbickui.

Anykščių rajono mero pavaduotojas Sigutis Obelevičius dėkojo Anykščių rašto garbės ambasadoriui Ukrainoje Virginijui Stroliai už idėjas, puošiančias mūsų kraštą ir istoriją. Taip pat – ir tautodailininkui Rimantui Zinkevičiui už nuostabią idėjos realizaciją, pilietiškumo puoselėjimą ir istorinės atminties saugojimą.

test

Iškilmėse dalyvavęs istorikas Tomas Baranauskas prisiminė, kaip Palatavio piliakalnis, šiandien toks svarbus ne tik Anykščių krašto, bet ir Lietuvos istorikams, dar visai neseniai žinomas nebuvo ir tik netikėto atsitiktinumo dėka muziejininko, krašto metraštininko Raimondo Guobio pakuždėta mintis apie dar nežinomą piliakalnį tapo naujų ieškojimu atspirties tašku.

Renginio dalyviams dainas taip pat skyrė Anykščių kultūros centro folkloro ansamblis „Valaukis“.
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Anykščių raj. savivaldybė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai