ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

Anykščiuose atidarytas alternatyvus Ekotakas į Medžių lajų tako kompleksą - (2017 07 11)

   
Ekotako atidarymas
Ekotako atidarymas
Anykščių raj. savivaldybė
Pirmadienio popietę šalia Medžių Lajų tako komplekso esančiame Dvaronių kaime, Anykščių rajone, atidarytas dar vienas turistų traukos objektas - Ekotakas. Keliaujantiems beveik kilometrą besidriekiančiu taku siūloma susipažinti su kerinčia Anykščių šilelio gamta ir čia anykštėno Žilvino Prano Smalsko įkurdintomis medinių skulptūrų kompozicijomis.

Nors dėl kelio, vedančio prie Puntuko akmens ir Medžių lajų tako komplekso, rekonstrukcijos darbų ir teko ieškoti alternatyvių būdų, kaip mūsų rajone besilankantys turistai galėtų pasiekti šiuos objektus, iš čia jau spėjusių užsukti svečių, o dar net neprasidėjus kelio darbams, panašu, kad takas čia - tikrai ne be reikalo“, - sakė Anykščių rajono meras Kęstutis Tubis.

Anykščių rajono savivaldybės Liudvikos ir Stanislovo Didžiulių viešojoje bibliotekoje veikianti saviraiškos ir realizacijos erdvė „Idėjų labas“ taip pat kviečia Anykščius pažinti keliaujant alternatyviais keliais ir dalijasi kartu su bičiuliais anykštėnais sukurtu Ekotaką ir kitus alternatyvaus keliavimo Anykščiuose būdus pristatantį filmuką.



Liepos viduryje planuojama pradėti kelio rekonstrukcijos darbus link Puntuko akmens ir Medžių lajų tako komplekso. Darbai vyks darbo dienomis 5.00–14.00 val. Kelias tuo metu bus uždarytas, kitu laiku eismą reguliuos šviesoforai. Tikimasi, kad didesnių turistų srautų sulaukiantis Medžių lajų tako kompleksas savaitgaliais veiklą vykdyti galės kaip ir iki šiol. Kelio rekonstrukcijos darbus planuojama baigti iki vėlyvo rudens.

test
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: Anykščių raj. savivaldybė
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai