ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

„Loftas Fest“ meta iššūkį menininkams ir skelbia drąsiausiųjų atranką - (2017 06 16)

   
Loftas Fest (2017)
Loftas Fest (2017)
Jau šeštajį kartą Vilniaus menų fabrikas „Loftas“ rudenį sutiks rengdamas vienintelį urbanistinį muzikos ir menų festivalį Lietuvoje „Loftas Fest“. Antrus metus iš eilės festivalis savo duris atvers visam miestui – visos festivalio zonos (išskyrus vidinę „Lofto“ sceną) bus nemokamos.

Šiemet festivalis „Loftas Fest“ vyks rugsėjo 8-9 dienomis. Jame lankytojų lauks net dvi dienos pramogų, trys muzikos scenos ir daugiau nei 50 grupių iš viso pasaulio, teatro spektakliai, meno performansai, kino seansai ir tradiciškai – didžiulė urbanistinė buvusių fabrikų teritorija, kurią puoš menininkų parodos po atviru dangumi. Būtent jų, menininkų, kurie savo darbais puoš festivalio teritoriją menų fabrikas „Loftas“ ir ieško.

„Ieškome gatvės meno, 3D, šiuolaikinio teatro, modernaus šokio, šviesų instaliacijų, skulptūros, kino ir meninių performansų kūrėjų. Visų, kurios žavi ir įkvepia ne tradicinės scenos, o neįprastos, dar nebandytos erdvės. Šių metų festivalio vizija, kuriai įgyvendinti ir reikia drąsių bei fantazijos nestokojančių menininkų, yra atgaivinti buvusių fabrikų sienas ir erdves, suteikiant joms naują veidą ir gyvybę. Tikimės, kad festivalio metu pilkos „Lofto“ kiemo sienos atgims ir lankytojams papasakos nepaprastas istorijas, kurios žavės, įkvėps ir skatins į miesto erdves pažvelgti visai kitu žvilgsniu“, – pasakoja menininkų paiešką organizuojanti „Lofto“ projektų vadovė Marija Pulokaitė.

Registruotis kviečiami ir pavieniai menininkai, ir menininkų komandos. Registracija vyksta iki liepos 1 d.. Kandidatai kviečiami pildyti registracijos formą (ją galima rasti čia: goo.gl/da724F) ir el. paštu marija@menufabrikas.lt siųsti savo kūrinių eskizus. Su atrinktais kandidatais bus susisiekta iki liepos 7d.

test

Atrinktiems menininkams beliks tik įgyvendinti savo idėją, visu kituo pasirūpins „Lofto“ komanda. „Loftas“ padengs menininkų išlaidas už medžiagas, pasirūpins reikiama įranga. Ne iš Vilniaus atvykusiems kūrėjams menų fabrikas finansuos kelionės išlaidas ir suteiks nakvynę, kol darbas bus kuriamas bei pasirūpins kūrėjų maitinimu.

Taip pat atrinkti menininkai gaus bilietus į mokamą festivalio „Loftas Fest“ programos zoną. Be to, sulauks daug dėmesio. Kasmet „Loftas Fest“ festivalyje per dvi dienas apsilanko beveik 7 tūkstančiai lankytojų, todėl menininkų kūrybą bus pristatyta daugybei žmonių.

Daugiau informcijos: www.menufabrikas.lt

test
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai