ANYKŠČIŲ KULTŪROS DIENORAŠTIS

2016 m. rugpjūčio 18-20 d. Anykščiuose - bardų festivalis „Purpurinis vakaras” - (2016 07 27)

   
„Purpurinis vakaras” 2016
„Purpurinis vakaras” 2016
VšĮ „Bardai LT“
Rugpjūčio 18 – 20 dienomis jau 9 kartą Anykščiuose pasklis nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“ renginiai, sukviesiantys ne tik bardiškos muzikos mylėtojus, bet ir įvairių meno formų gerbėjus. Tradiciškai 3 dienų festivalio programa pripildyta koncertų, vaizduojamojo meno parodų, litreratūrinių susitikimų su poetais bei aktoriais, kino, teatro kūrėjais.

Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 metų. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį. Šio renginio dėka Anykščiai kiekvieną vasarą tampa traukos centru, vienijančiu žinomus bardus ir jų kūrybos gerbėjus.

Festivalio rengėjų iniciatyva „Purpurinis vakaras“ nuo 2009 m. pristato jaunus kūrėjus, skirdamas jų koncertui pirmąją festivalio dieną. Jaunieji bardai, dar tik žengiantys pirmus žingsnius scenoje, turi galimybę viešai pristatyti savo kūrybą, pabendrauti su populiariaisiais bardais, poetais, regiono šviesuoliais. Taip pat jau tapo tradicija, kad kiekvienas jaunosios kartos atlikėjas festivalio koncertui paruošia ir atlieka vieną Vytauto Kernagio dainą, tuo prisidedant prie vienos iš pagrindinių festivalio idėjų įgyvendinimo, t.y. Vytauto Kernagio kūrybos ir muzikinio palikimo išsaugojimo ir sklaidos. Ir toliau bus siekiama, kad V. Kernagio dainos skambėtų jaunųjų atlikėjų lūpomis.

Pasak festivalį organizuojančios Viešosios įstaigos „Bardai LT” direktoriaus Beno Jakšto, šiemet festivalyje dalyvaus seniai lauktos Lietuvos literatūros, teatro žvaigždės Juozas Erlickas, Sigitas Jakubauskas, Larisa Kalpokaitė ir kt.

test

Nors festivalį šiais metais pasitinkame su labiau išaugusiomis paslaugų kainomis ir, deja, mažesne parama (neseniai gautas neigiamas Lietuvos kultūros tarybos sprendimas dėl paramos), bet viską padarysime, kad mūsų nuolatiniai ir nauji festivalio renginių lankytojai to nepajustų” – garantuoja B. Jakštas.

Programą pristačiusi VšĮ „Bardai LT” projektų vadovė Alina Semionova patikino, kad dėl sumažėjusios festivalio paramos, tikrai nebus atsisakyta nei vieno jo dalyvio ir jau skelbiamoje programoje nebus daromi jokie pakeitimai.

Purpurinis vakaras” prasidės rugpjūčio 18 d. vakare Pradžios koncertu Vyskupo skvere prie Anykščių rajono savivaldybės L. ir St. Didžiulių viešosios bibliotekos, aidint lietuviškiems bei ispaniškiems ritmams. Čia pasirodys talentingosios „Baltos varnos“ bei nei ką mažiau talentais apdovanotos aistringosios viešnios iš Ispanijos Maria Rozalen su Rosio Ramos.

Didieji festivalio koncertai vyks rugpjūčio 19 ir 20 dienomis Anykščių Dainuvos slėnyje. Penktadienio vakarą kartu su Andriumi Kaniava ir grupe „Origiami“, Vytautu V.Landsbergiu bei Vytautu Leistrumu, Gyčiu Ambrazevičiumi į sceną lips jaunieji mūsų šalies bardai – įvairių Lietuvos dainuojamosios poezijos konkursų laureatai. Šeštadienio vakarą pasirodys jau minėti J. Erlickas, L. Kalpokaitė, Domantas Razauskas, Kostas Smoriginas, Raminta Naujanytė-Bjelle, Romas Naidzinavičius, Aidas Giniotis, Gediminas Storpirštis ir kiti.

Pilną festivalio programą rasite RENGINIŲ KALENDORIUJE.
Kiti autoriaus straipsniai Kryptis 
 Autorius: VšĮ „Bardai LT“
NAUJAUSI KOMENTARAI / APŽVALGOS
KOMENTARŲ NĖRA
Rašyti komentarus ir apžvalgas gali tik registruoti vartotojai!
Interneto svetainė „Anykščiai - Kultūros miestas“ (https://www.kulturos-miestas.lt) - Anykščių miesto ir krašto kultūros naujienų, renginių, audiovizualinių resursų bei turizmo informacijos katalogas. Daugiau informacijos >>

Mūsų draugai: EssentHouse, Reklamos archyvai